Laktaško ljeto 2017

Ove godine, Laktaško ljeto počinje 17. juna i traje do 27. avgusta. Pozivamo Vas da posjetite neke od sadržaja.

Laktaško ljeto je centralna manifestacija tokom ljeta, čiji sadržaji iz godine u godinu okupljaju sve veći broj posjetilaca, već 12 godina za redom. „Laktaško ljeto“ najčešće počinje krajem juna, a u okviru manifestacije, svake godine se održava nekoliko tradicionalnih sportskih dešavanja, kao npr. „Laktaška regata“, Streetball Laktaši“, „Streetball Radio Igokea“, revijalna utakmica "Mršavi – Debeli", koja je održana već 45 godina za redom, „Džudo turnir“ i drugi.

Dani nacionalnih manjina ,„Červona Kalena“, smotra ukrajinskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva koja se već 12 godina održava u Devetini ispred Ukrajinske crkve, te „Dan Slovenaca“ u Slatini, takođe su sadržaji koji se održavaju tradicionalno.
 
O kvalitetu „Laktaškog ljeta“ najbolje govori nagrada „Velika zlatna medalja“ koju je ova manifestacija osvojila 2012. godine na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Organizator manifestacije je JU Turistička organizacija opštine Laktaši,  zajedno sa institucijama i udruženjima koja na području opštine Laktaši djeluju u oblasti kulture i sporta.