Туристички ваучер? Ево како да га искористите

Татјана Михајловић
25.06.2020

И тако...Изгледа ће ово љето бити једно од оних која се памте читав живот. Али овог пута нећемо га памтити по лудим журкама на неком грчком острву, или излежавању по читав дан на јадранској ривијери. Бар ми се чини да је тако, кад погледам извјештаје и препоруке разних организација које раде у служби здравља. Здравље је на првом мјесту, а вирус корона тренутно диригује над свим нашим жељама и маштањима.

Ипак, кад мало боље размислим...има наде. Битно је да расположење буде на врхунцу, и да тај одмор о којем маштамо буде најбоље од оног што се нуди. А нуди се једна врло необична комбинација. Туристички ваучери. 

Прво сам помислила:"А ко ће се сад гњавити с тим?"

Послије сам,онако у пролазу чула да то стварно функционише. Чак сам чула да и код нас, у Лакташима могу да се искористе. То је већ побудило моју радозналост, и просто сам морала да провјерим како, на који начин и гдје могу да се запутим са тим ваучером.

Да вам кажем...једноставније је него што сам очекивала.

Код нас, у Лакташима туристички ваучери могу се искористити у хотелу Терме Лакташи, и у хотелу Вила Викторија. Битно је да ваша адреса пребивалишта није у Лакташима, а у случају да јесте домаћине за одмор мораћете потражити у неком другом граду наше лијепе Српске.




Но, да се вратим на причу о поступку...како резервисати, искористити ваучер, како отићи на одмор, а да то стварно буде одмор?

У поменутим хотелима резервишете смјештај за три или више ноћења, затим кликом на следећи линк (https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MTT/Pages/TurVauceri.aspx#collapsible) "даунлодујете" и попуните Пријаву за туристички ваучер.

Након тога, следећи корак је да уз попуњену пријаву приложите и потврду о резервацији смјештаја и копију личне карте или пасоша корисника ваучера, и све то пошаљете поштанским путем на адресу: "Министарство трговине и туризма", Трг Републике Српске број 1, Бања Лука 78000, са назнаком:  "Пријава за ваучер" или непосредно на протокол Министарства трговине и туризма.

Знам, звучи компликовано, али ако је то начин да помогнемо нашој привреди и туризму, вриједи се потрудити. 


Међутим, постоји још једна, овај пут "лијепа" вијест. Ако се деси да свој ваучер одлучите искористити у Лакташима, и ако се деси да будете у првих 60 корисника, од општине Лакташи и наше Туристичке организације добијате још један ваучер. И овај пут вам не требају никакве потврде. Све ће то за вас одрадити љубазно особље у нашим хотелима.

Ваше је само да се опустите и уживате. Базен, сауна, масаже...шетња, музика, укусна храна...било шта што ће учинити да се у Лакташима осјећате као да сте у било којем дијелу свијета. НА ОДМОРУ.