У ВИНУ ЈЕ ИСТИНА - Кажем ако вас пут нанесе, а мислим дођите с намјером

Татјана Михајловић
16.02.2020

Снијег паде на бехар на воће...нека љуби ко год кога хоће...Оте се севдах из груди гледајући сву љепоту наших предјела, која се оком може обухватити са Бабића брда. Мало ли је само Слатину видјети, а срце се протегло и према Жупи, и према Маховљанима. Одлута тако поглед и прекрије чокоте винове лозе, занесе се маштом па види и оно чега нема.

 

Фото: Фејсбук Слатина

Фебруар, а вани милина и љепота збуњују човјека. Стигло ли је ово прољеће? Збуниле се и животиње и људи. Збунила се и природа. Бехар само што није, а снијега ни видјели нисмо. За нама дани у којима смо славили љубав. Једни спомињу Дан заљубљених, а другима пуна уста приче о Светом Трифуну. Суштина је иста. Заштитници љубави. Али и још понечег. 

Знају то наши виноградари. Изашли су у винограде, освештали и залили вином лозу, да би боље родила. Ако вас пут нанесе кроз Лакташе, немојте пропустити прилику да посјетите неки од ових винограда. 

Кажем ако вас пут нанесе, а мислим дођите с намјером.



Дођите да уживате, и да са собом, поред одличног вина, понесете утиске које ћете пожељети подијелити са драгим људима.

Јер...наши виногради крију приче о 200 година старој традицији, која је из Далмације прешла у Гламочане, приче о сунчаним брежуљцима Италије који су своју винову лозу препустили Маховљанима, и приче о Алексиним виноградима који у редовима лозе чувају сорте као што су Рањски ризлинг, Пино бијели и Франковка. 

Допустите себи да неки од наредних сунчаних дана, буде празник за ваша чула. Посјетите лакташке винограде. Ако вам се учини да однекуд чујете севдалинку, пустите је. То душа запјева од љепоте и мерака, и укуса вина.

А вино? ...У вину је истина.