Oзренски - у вече давно баш ко сад, слике надолазеће прошлости

Задовољство нам је позвати Вас на свечано отворење изложбе слика под називом „Oзренски - у вече давно баш ко сад, слике надолазеће прошлости“ академског сликара Новака Демоњића Озренског.
Изложба ће бити отворена у четвртак, 18.06.2020. године у 19:00 часова у Галерији ЈУ "Центар за културу и образовање“ Лакташи.
Отварање изложбе ће бити реализовано поштовањем прописаних здравствених мјера безбједности за присутне, уз обавезно ношење заштитнних маски.

О изложби

”Иако су биле скривене непуне три деценије, ове слике су сведочанство једног времена, настале у предвечерје грађанског рата у време када је уметник био још млад, пун заноса и слутњи. Тако он наслућује масе које се повлаче пред стихијом рата, бежећи преко усковитланих брегова, тражећи комадиће неба и светлости.

Он својим пребогатим колоритом, снагом ликовног израза и снажним, експресивним доживљајем света, снагом сопствене слутње и имагинације, наговештава једну узбуркану причу.

Смењују се пејзажи, масе и портрети као окосница поетике уметниковог стваралаштва. Слике се поступно одвајају од свог аутора, свака за себе, и настављају властити живот”.

Даворка Демоњић