Риболов


Захваљујући богатој хидрографској мрежи општине Лакташи, љубитељи риболова имају прилику да уживају у пецању на готово свим воденим површинама. Наше воде су богате бројним врстама рибе, као што су амур, клен, шкобаљ, плотица, мрена, сом и многе друге врсте. Риболов се углавном одвија на ријекама Врбас и Турјаница као и на дијелу старог тока Врбаса, познатијем као “Старача”, само два километра од центра Лакташа. Риболовним подручјем општине Лакташи управља Спортско риболовно друштво „Врбас“ Лакташи. 
СРД „Врбас“ интензивно ради на уређењу и порибљавању вода којима управља, с циљем омогућавања што квалитетнијих услова за спортски риболав, како својим члановима, тако и туристима. Највише активности око уређења обале и порибљавања шараном, амуром и бабушком реализовано је управо на поменутој "Старачи". Такође, ово друштво сваке године организује традиционалну манифестацију „Ђурђевдански куп“ као и друге манифестације и такмичења у риболову, које се углавном одржавају у мају и јуну. 
Све информације везане за пецање, такмичења, дозволе за риболов, опрему и слично, могу се добити на телефон +387 (0) 65 920 741 - Спортско риболовно друштво „Врбас“ Лакташи.

Koнтакт:
+387 (0)65 920 741