У сусрет Новој години: ДОБРОДОШЛА 2021.!

Татјана Михајловић
30.12.2020

Вјеровали или не, дођосмо до самог краја ове чудне 2020. године. Намучила нас, а и ми њу. Превише  смо жеља имали, премало могућности да их остваримо. И то све због вируса који је задесио цијелу планету, па и ове наше мале Лакташе. Кажем мале, а знамо како велики знају бити кад је у питању гостопримство.
Хтјела сам да вам пишем много, да вам дочарам ту топлу домаћинску атмосферу, да кроз ријечи са екрана осјетите мирис јагоде, укус вина, топле љетне вечери крај базена... Хтјела сам. Али нам је корона одузела то задовољство. Па сам вам умјесто о Дану вина писала о нашим широким виноградима, умјесто о Дану јагоде о Слатини, колијевци овог слатког црвеног воћа које је постало заштитни знак слатинских башти... Остало је и „Лакташко љето“ у сјенци. Као да га није ни било, а знало је да буде. Да се протегне данима кроз сва наша мјеста, кроз све оне народне игре и пјесме, спортске терене, вриједне руке домаћица које стварају чуда од платна, вуне, воћа, коже...ма свега што им допадне шака.
Хтјела сам да вам пишем а нисам.
Но,не напушта ме оптимизам.
Ова Нова, што долази, биће боља! Богатија, здравија, прпошна, препуна лијепих изненађења.
Заблистаће Лакташи у пуном сјају,угостити многе путнике намјернике, пружити прилику свима да уживају у богатом историјском наслеђу, термалним водама, укусној храни, одличној музици и добром расположењу.
Не замјерите ми на оптимизму. Једино нам он преостаје.
И док са нестрпљењем чекамо ту нову 2021.годину, са ишчекивањем у очима, ја вам у име Туристичке организације Лакташи, и у своје лично име желим здравље (да можете шта хоћете), срећу (да то што хоћете дође до вас са лакоћом) и мудрост (да то што бирате буде управо оно што вам треба).
                  

                                                                                                                               Татјана Михајловић