4 ултимативна разлога да изаберете КРАФТ ПИВО - ГОРШТАК ЗНА ЗАШТО

Татјана Михајловић
28.04.2020

Крафт пиво "VS" комерцијално пиво: у чему је разлика?

Замислите, стојите испред фрижидера и гледате његов садржај. На полицама имате пар флаша ГОРШТАК пива , неколико обичних пива, можда неко безалкохолно пиће или два... 

Било да је крај дугог радног  дана или сте мислили само по једно пиће са пријатељима, знате да је ваш избор та чаробна мјешавина  хмеља и јечма.На крају крајева, постоји ли ишта боље од флаше хладног пива, са које клизе капљице воде, у тренутку кад сте толико жедни да о ничем другом не размишљате?

Али које пиво да одаберете?

Пиво је пиво. Јел тако?           

Погрешно!

Када је у питању крафт пиво насупрот комерцијалног пива, одговор је увијек крафт пиво. Увијек. И то не било које. Бирајте домаће. Наше. ГОРШТАК ПИВО. 


Ако вам то није довољно да вас увјери за којом боцом посегнути, у наставку вам доносимо четири кључне разлике између крафт и комерцијалног пива.

 

1. Изглед

Прва примјетна разлика када је у питању крафт пиво у односу на комерцијално пиво је изглед. Уопштено, пиво произведено за велепродају обично је по изгледу слично - жуте или браон боје. Ставите две генеричке марке јед поред друге и вјероватно их нећете моћи разликовати након што склоните еиткете. Занатске врсте, с друге стране, имају низ нијанси, од мутне златне, преко богатог бакра до тамних, готово црних, смеђих. Читава лепеза боја, која крафт пиво чини јединственим.


 

 

2. Укус

Ако сте провели свој живот испијајући стандардне залихе у локалу, опростићемо вам што мислите да је свако пиво истог укуса. Тешко је порећи сличности између различитих комерцијалних марки пива. Међутим, у обртничком пивском послу, окус је игра. Љепота занатског пива изазива ваше укусе са нијансама чоколаде и слатке карамеле, цвјетним хмељом и воћним нотама, богатом аромом кафе - то је бескрајна разноликост нијанси укуса. И ријетко ћете наћи двије врсте пива идентичног укуса. Свака пива, свака серија, свака марка је различита. Зато, када су у питању крафт пиво и комерцијални тестови укуса пива , крафт пиво је испред. ГОРШТАК зна зашто.


 

3. Производња

Разлике у укусу и изгледу занатског пива у односу на комерцијално пиво обично се своде на производњу. Обична пива најчешће се производе са стандардним састојцима и процесима. Са друге стране, занатски пивари пажљиво размишљају о састојцима које користе, ручно бирајући најбоље од најбољих како би осигурали њихов препознатљиви укус. Занатске пиваре такође точе своје пиво у мањим серијама, улажући више времена и размишљања у стварни процес. У овом пиву можете осјетити душу.

 

 

 

4. Искуство

"Шлаг на торти" свих занатских пива је индивидуално искуство. Са комерцијалним пивом одете у продавницу, купите шест паковања и то је то. Ваше пиво је само безлична течност у мору идентичних лименки. Кад је у питању крафт пиво ситуација је нешто другачија.  Занатско пиво које се прави овде,код куће, у нашим Лакташима,  нуди  прилику  да посјетите пивару и разговарате са пиварима. Пива су нефилтрирана и непастеризована, што их чини јако храњивим и здравим. “Горштак” пиво могуће је купити, односно конзумирати у свим реномираним трговинама и угоститељским објектима на подручју бањалучке регије, а ако вас занима нешто више ту је и контакт телефон +387 (0)65 939 891. 


 

Ако још увек нисте увјерени ко је јасан побједник дебате о занатском пиву и комерцијалном пиву (то је занатско пиво), посјетите нашу ГОРШТАК задругу и дозволите себи да доживите сво богатство укуса овог домаћег пива. У случају да нисте у прилици да посјетите радионицу, довољно ће бити да код локалног трговца тржите ГОРШТАК ПИВО и понесете неколико флаша кући.