Терме Лакташи

Туристички симбол општине Лакташи су термоминерални извори, који датирају још из римског доба и који су уграђени у идентитет овог мјеста. Поред извора ту је и чувени хотел Сан, као и базени. Сјећам се да смо као клинци долазили из Бања Луке, уживали овдје и некако је тај комплекс остао симбол љетне забаве, али он нуди пуно више ужитка за путнике.

Бисерни извор или Стара Бања је каптирано врело термоминералне воде на коме су изграђене двије куполе и међу-просторије у којима се налазе каде. Мала или Женска купола је капацитета око 35 купача, док је Велика или Мушка купола капацитета око 65 купача. Познато је да термоминерална вода помаже код кардиоваскуларних, реуматолошких обољења, болести очију, али и поред тога човјек треба мало да одвоји времена и ужива у благодатима ове воде. Поред ових купола налази се и базен који је један од симбола општине Лакташи и једно од мјеста гдје је уживање загарантовано, поготово током љета и врућина.

Уколико се одлучите за дужи боравак овдје што топло препоручујем, на располагању вам је и хотел Сан, изграђен још 1982. године, а 2008. године потпуно реновиран. Сјајно мјесто за севдисање, које поред стандардних хотелских услуга нуди још много тога. Овдје постоји и медицински дио, затим сјајан велнес и спа центар, као и диван унутрашњи базен у којем се можете опустити и уживати. 

Аутор: Зоран Матић